12 maj 2016

Too Much / Lettland 2001

Efter att ha debuterat med ett osedvanligt elegant och modernt stycke britpop - och landat på en hedrande tredjeplats - tänkte letterna prova något annat. Något helt totalt annorlunda. Antar man. För låten de skickade till Köpenhamn liknade inget annat i startfältet.

Arnis Mednis var ett stort namn på hemmaplan. 39-åringen hade en lång och framgångsrik karriär bakom sig och hade främst ägnat sig åt soul, jazz och funk.

"Too Much" är ett relationsdrama om ett förhållande i kris, "Scener ur ett äktenskap" med ett technobeat om man så önskar, med fokus på mannen som borde växa upp och axla det ansvar giftermål för med sig. Men liksom i Olle Adolphsons "Trubbel" så förstår inte huvudpersonen att tacka nej när något bjuds och så blir det trubbel på riktigt.

Det allra bästa i det här bidraget är den oförglömliga körsångerskan och hennes insatser i början och mitten av låten. På en av repetitionerna lyckades hon sjunga sönder sin mikrofon, vilket verkligen inte alla gjort.

Men så värst mycket poäng blev det inte. Kanske inte den största överraskningen någonsin.Arnis Mednis / Too Much (Lettland 2001)
Delad 18:e plats av 23 bidrag i Köpenhamn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar