5 april 2017

I Love You Mi Vida / Spanien 2007

Kanske blev det lite enahanda att bara tävla i den svenska melodifestivalen som ändå krävde ett visst mått av formula i låtskrivandet om man ville lyckas? Åtminstone bestämde sig Thomas G:son för att ge sig ut i världen och skicka sina låtar också till andra länders uttagningar. Till Finland, till Norge och varför inte till Spanien?

Den spanska uttagningen inför Helsingfors var makalöst tillkrånglad, men låtar och artister valdes ut separat och parades senare ihop under tävlingens gång. Ändå ett bra sätt för en låtskrivare att få in en fot på en marknad där man kanske inte har rätt kontakter för att själv hitta rätt artist.

Basti, Javi, Mikel och Ony var de fyra snutfagra medlemmarna i pojkbandet Nash som året innan släppt sin debutskiva utan att väcka större uppståndelse. Nu hoppades de att ett deltagande i den spanska finalen skulle kunna ge lite välbehövlig PR. Tillsammans med G:sons låt visade de sig bli ett smaskigt paket som spanjorerna röstade upp i topp.

Nu lossnade det ordentligt för gossarna. Albumet släpptes på nytt och sålde plötsligt i stora upplagor. Det enda molnet på himlen var att det redan fanns en grupp som hette Nash, så vinnarna fick lägga till en bokstav och bli D'Nash.

I Helsingfors gick det inte så värst bra. Man lottades att sjunga som nummer två i finalen men framför allt var D'Nash lite för upptagna av att posera och försöka se bra ut istället för att sjunga helhjärtat. Det spelade ingen roll på hemmaplan där succén fortsatte.

Efter ett år hoppade Ony av gruppen för att bli musikalskådis istället. De övriga fortsatte som trio fram till 2013, då gruppen upplöstes till följd att deras nya album sålt dåligt.D'Nash / I Love You Mi Vida (Spanien 2007)
20:e plats av 24 bidrag (final) i Helsingfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar