21 april 2017

Time To Party / Polen 2007

Så länge Eurovision Song Contest funnits har det passerat olika trender som smittat av sig på de tävlande bidragen. Inte nödvändigtvis de trender som påverkat musiken i världen utanför startfältet men ändå.

Periodvis skulle alla låtar vara svulstiga ballader på franska, en tid skulle man gärna skicka kvartetter som påminde om Abba och på 1990-talet skulle man skrämma ut vilket folkmusikkollektiv som helst på scenen, helst beväpnade med en arsenal av flöjter, fioler, säckpipor och dragspel.

En av de minst fräscha trenderna bredde ut sig för fullt under mitten och senare delen av 00-talet och gick i princip ut på att unga sångerskor skulle klä sig i så lite kläder som möjligt och anspela på något slags sexualitet som sällan eller aldrig kändes som deras egen, utan snarare som något några medelålders män suttit och tänkt ut på något skivbolag någonstans.

Ett av de riktiga bottennappen i genren är Polens försök att kopiera Black Eyed Peas och en drös liknande band. Här dansar sångerskorna i en stor bur och försöker så gott de kan skaka lite liv i en låt som inte svänger för en sekund och som knappt ens håller ihop i sömmarna.

The Jet Set bestod av ryska Sasha och brittiskfödde Tray. De hade haft två hits på de polska listorna året innan - "How Many People" och "Just Call Me" - men deras ESC-bidrag blev ingen större framgång. Bandet splittrades året efter då Sasha satsade på en solokarriär istället. Säkert ett smart drag.The Jet Set / Time To Party (Polen 2007)
14:e plats av 28 bidrag (semifinal) i Helsingfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar