29 april 2017

Cvet z juga / Slovenien 2007

Andrej Babić hade redan representerat sitt hemland Kroatien 2003 och Bosnien-Hercegovina 2005 innan han hoppade vidare till Slovenien, som inte direkt briljerat i ESC de senaste åren.

Han levererade ett stycke renodlad schlagerpop uppblandad med höga och långa operatoner, framförda av Alenka Gotar - en högt skolad 30-åring med drygt tio års karriär i bagaget. Bland annat hade hon spelat stora roller i La Bohème, Den glada änkan och Trollflöjten, och uppträtt regelbundet i Slovenien, Österrike och Schweiz.

Alenka Gotar sjöng bra och studioversionen förmedlade ett visst vemod mellan alla schlagerklichéer, men när det var dags för livframträdandet fungerade det inte alls lika bra. Trots den musikaliska melankolin var Alenka så glad och bubblig att hon nästan hoppade ur klänningen. Totalt okontrollerad och helt utan den stringens eller återhållsamhet som operastjärnor förväntas besitta.

Europa gjorde ändå tummen upp i semifinalen och för första gången sedan semifinalen införts tog sig Slovenien vidare till final. Trots det verkar inte Alenka ha lyckats skapa sig ett riktigt namn efter ESC. Idag är hennes webbplats nedsläckt och den senaste nyheten gällande henne var att hon gift sig 2015.Alenka Gotar / Cvet z juga (Slovenien 2007)
15:e plats av 24 bidrag (final) i Helsingfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar