14 april 2017

Crisalide (Vola) / San Marino 2013

San Marinos lilla tv-bolag kallade till tv-sänd presskonferens för att avslöja sin satsning inför ESC i Malmö 2013. Det visade sig snabbt att planen man hade var exakt densamma som året innan: den lokala sångerskan Valentina Monetta skulle skickas ut i den internationella hetluften med ännu en låt skriven av den tyske hitsnickaren Ralph Siegel.

Den här gången verkade maestron ha lyssnat lite mer på sin artist och skapat något som faktiskt skulle passa henne. Till de flestas stora förvåning bjöd de båda på en något gammaldags men fullt fungerande och melodiös ballad på italienska. Valentina sjöng åtskilliga klasser bättre än året innan och levererade med betydligt större inlevelse. Dessvärre orkade Siegel bara hålla måttet i två minuter innan han lät sin ljuva lilla sång byta tempo och slå över i den värsta sortens daterade disco.

Låten hade ändå sina fans som höll tummarna ända in i kaklet för att Valentina åtminstone skulle ta sig till final. Det var nära att gå vägen. På sätt och viss gick det vägen för Valentina som fick spela in ett helt album på Ralph Siegels bolag och som raskt ropades ut på nytt som sanmarinsk artist även 2014.Valentina Monetta / Crisalide (Vola) (San Marino 2013)
11:e plats av 17 bidrag (semifinal) i Malmö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar