11 september 2016

Tout de moi / Monaco 2005

Monacos comeback hade inte varit någon direkt braksuccé men man var fast beslutna att stanna kvar i tävlingen. Dessutom visade landets furstefamilj ett stort intresse för vem som skulle väljas ut och såväl prins Albert som prinsessan Stéphanie uttalade sig om hur viktigt det var att landet skulle representeras med stil och värdighet.

Året innan hade den unga Märyon plockats ut via en omfattande casting. Istället för att göra om hela processen valde man snabbt och enkelt ut den sångerska som kommit på andra plats och specialskrev en låt för henne.

Lise Darly var en 23-åring från Nice som vunnit en stor talangjakt i fransk tv 1999 och efter det satsat på en karriär som professionell sångerska och hade redan sjungit med en lokal orkester i två år.

Låtskrivaren Phil Bosco hade fått förnyat förtroende och skrev en bombastisk ballad, dränkt i stråkar från Monte Carlos symfoniorkester.

I Kiev sjöng Lise bra och hade dessutom fått en av tidernas snyggaste kameraåkningar runt omkring sig precis före den sista refrängen, men ingenting räckte för att rädda den i grunden ganska ointressanta låten. Monaco fick höga poäng från Andorra och Frankrike men det räckte inte långt i slutändan.

Lise Darly har efter ESC dykt upp i franska The Voice och har synts som skådespelerska på fransk tv. 2009 släppte hon sitt debutalbum "Si j'avais su" som hon skrivit och producerat i samarbete med Rick Allison som tidigare samarbetat med Lara Fabian och som skrev Frankrikes bidrag 2002 tillsammans med Patrick Bruel.Lise Darly / Tout de moi (Monaco 2005)
24:e plats av 25 bidrag (semifinal) i Kiev

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar