18 oktober 2017

Looking High, High, High / Storbritannien 1960

Trots att de inte alls förstått vad programmet gick ut på och helt plötsligt fick hasta iväg till Cannes för att försvara den brittiska äran  verkar varken Pearl Carr eller Teddy Johnson ha blivit avskräckta från att tävla i schlagersång. De var båda tillbaka i den brittiska finalen 1960 och sjöng duett i hela två bidrag. Den här gången gick segern dem förbi.

Åtminstone hölls segerbucklan inom familjen då Teddys lillebror vann med den riktigt pigga och käcka "Looking High, High High" som blev populär och tog sig in bland de tjugo bäst säljande skivorna i Storbritannien.

Bryan fick inte åka på någon lång och trevlig resa då den internationella finalen hade hamnat i London. Nederländerna hade vunnit för andra gången året innan och avstod helst från att arrangera tävlingen på nytt. BBC ville gärna visa upp sitt kunnande och accepterade utmaningen med glädje.

Värdnationen fick sjunga först av de tretton deltagarländerna och Bryan Johnson gjorde ett gott intryck. Precis som brorsan och svägerskan landade han på en andraplats. Kanske anade en och annan brittisk tittare redan här att det här skulle bli landets öde i ESC.

Den nya tiden var på väg in i den brittiska musikindustrin och Bryan Johnson blev aldrig någon stor skivartist. Däremot skådespelade han och gjorde flera framstående musikalroller under sin karriär. Han avled 1995 vid en ålder av 69 år.Bryan Johnson / Looking High, High, High (Storbritannien 1960)
2:a plats av 13 bidrag i London

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar