28 februari 2016

Bloody Mary / Spanien 2006

Vad gör man när man fått en världshit liksom av en slump och sedan inte riktigt lyckats följa upp den men gärna skulle vilja att karriären inte var slut? Då kan man alltid ställa upp i ESC.

Las Ketchup hade verkligen tagit världen med storm med sin låt om killen som slår sig lös på dansgolvet och som med hög röst nonsenssjunger med i alla refränger han inte kan orden till.

De flesta hade nog redan sorterat in systrarna Muñoz och deras producentpappa i mappen med bortglömda one-hit-wonders då de dök upp på nytt fyra år senare som spanskt bidrag i ESC.

Hemma i Spanien blev inte hemskt många entusiastiska över denna internationella comeback, inte minst som spansk tv påstått sig ha ratat flera stora artister då de bestämt sig för att ketchupflickornas låt var den bästa. Inte minst blev det pinsamt då flera av de nämnda stjärnorna bestämt förnekat att de skickat in några bidrag alls.

Inte var den så tokig alls, den utvalda låten. Ett coolt tillbakalutat stycke loungemusik med ett behagligt gung, en ganska skojig video och ett antal välfungerande handtag i texten. Den skulle ha kunnat bli en radiohit om bara Las Ketchup framfört den lite bättre istället för att bara stressa upp och ner ur sina snurrstolar.

Efter finalen i Aten har inte Las Ketchup släppt någon ny musik men de fick åtminstone ge ut ett andra album och uppträder fortfarande regelbundet tillsammans.Las Ketchup / Bloody Mary (Spanien 2006)
21:a plats av 24 bidrag (final) i Aten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar