15 februari 2016

Run Away / Moldavien 2010

Jag var kommentator för finlandssvensk radio och tv vid ESC 2010 och talade mig flera gånger varm för Moldaviens bidrag. I ett ganska städat och polerat startfält kändes den energisk, busig och flirtig. Som en riktig hit ska.

Fullt ös från början till slut med en yster fiolpojke, en slavisk discocharmör, en förträfflig popsångerska och en saxofonist med ett av de mest dansanta underliv man skådat.

Saxofonen - som lånat en hel del från den gamla hiten "Baker Street" - kändes kanske som den allra fiffigaste komponenten i hela paketet. Det skulle den verkligen visa sig vara också.

I tävlingen gick det ganska dåligt. Man tog sig till final med ett nödrop och fick nöja sig med en bottennotering där. Men saxofonen hade gjort ett tillräckligt stort intryck ändå. Under namnet Epic Sax Guy blev låten ett viralt fenomen - åtminstone valda delar av den - och lever ett helt eget liv långt utanför ESC.Sunstroke Project & Olia Tira / Run Away (Moldavien 2010)
22:a av 25 bidrag (final) i Oslo

1 kommentar:

  1. Å jisses. Jag absolut AVSKYDDE den där låten, mycket för den hemska saxofonspelaren. Tycker fortfarande han är alldeles för överspänd och försöker spela cool för mycket. Hua.

    SvaraRadera