26 februari 2016

Mou les / Grekland 1983

Grekland hade all anledning att vilja imponera med sitt bidrag i München. Året innan hade man valt ut en låt som av olika anledningar inte ansågs hålla måttet och med kort varsel drog man sig ur hela tävlingen.

Alla på hemmaplan tyckte inte heller att "Mou les" höll måttet. Den uppfattades som väldigt lokal, grekisk och lågmäld och förhoppningarna om en framskjuten placering var låga.

En fin bit är det i vilket fall. En mjuk melodi med en text riktad till alla älskande med låg självkänsla. En tröstvisa för alla som tror att de inte riktigt räcker till.

I texten berättar den älskade om alla sina äventyr och resor och allt fantastiskt han upplevt innan han slagit sig till ro med textens jag. Istället för att glädjas åt att någon vill dela alla dessa upplevelser med henne krymper hon ihop inför sin egen obetydlighet. "Jag vill stänga alla hamnar och tågstationer så du inte kan försvinna från mig. Jag vill låsa in dina tankar så du inte kan längta tillbaka till allt detta."

Kristi Stassinopoulou var en ung lovande artist från Aten som gav ett snyggt framförande av en svår låt (även om saxofonsolot i mitten kanske är en smula oskönt). Senare samma år valdes hon att spela huvudrollen i den grekiska uppsättningen av "Evita".

Hon har skrivit flera böcker och dubbat barnfilm, bl.a "Den lilla sjöjungfrun". Dessutom har hon gjort sig ett namn inom världsmusiken som en spännande utforskare av modern, grekisk folkmusik och uppträder på festivaler över hela världen.Kristi / Mou les (Grekland 1983)
14:e plats av 20 bidrag i München

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar