30 december 2017

Maybe / San Marino 2014

För tredje året i rad stod den före detta hitmakaren Ralph Siegel och den lokala förmågan Valentina Monetta som representanter för den högst fridfulla republiken San Marino ("Serenissima Repubblica di San Marino") och nu verkade det som om de båda vågade slappna av i varandras sällskap.

"Maybe" var ingen särskilt märkvärdig låt, men till skillnad från alla andra bidrag signerade Ralph Siegel de senaste femton åren eller så var det en rak och tydlig komposition utan konstigheter. Inga publikfriande visuella idéer, inga egendomliga försök till "aktuella" eller berörande texter, inga påklistrade tempobyten. Bara en enda låt från början till slut.

Att Valentina Monetta var den svaga länken i paketet blev tydligare när hon hade en bättre låt att jobba med. Såväl i förhandsvideon som i Köpenhamn visade hon tydliga tendenser till att spela över och tappa bort sin låt. När det väl gällde lyckades hon ändå övertyga tillräckligt många och för första gången lyckades San Marino kvala in till finalen.

På lördagkvällen var "Maybe" precis så chanslös som de flesta trott att den varit redan i semifinalen men lite rörande var det ändå att få se Ralph Siegel kompa sin artist i en final.

Detta kunde ha fått vara en sober och värdig punkt för både Valentina Monetta och Ralph Siegel i Eurovision Song Contest, men ingen av dem skulle ha förstånd att hålla sig borta. Ralph var tillbaka redan året därpå och Valentina skulle sjunga för sitt lilla land på nytt 2017.Valentina Monetta / Maybe (San Marino 2014)
24:e plats av 26 bidrag (final) i Köpenhamn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar