16 januari 2017

Mi stamatas / Cypern 1993

Äkta paret Evridiki och George Theophanous hade varit både nöjda och besvikna med sitt resultat i Malmö 1992. "Teriazoume" hade varit en bra låt som väckt en hel del uppmärksamhet, men slutplaceringen var lägre än de skulle hoppats på. I en intervju för OGAE News sa de båda att de gärna skulle prova på nytt, nu när de visste mer vad tävlingen gick ut på.

Medan de planerade sin egen comeback kunde man ju fördriva tiden genom att hjälpa andra en smula. Exempelvis genom att arrangera och dirigera den låt som vunnit den nationella finalen 1993. Den behövde kanske lite hjälp på traven.

"Mi stamatas" var en sång om behovet av att hjälpa varandra genom livet, skriven av Aristos Moschovakis som representerat sitt land som en del av gruppen Island vid Cyperns debut 1981. I den nationella finalen hade den ett lite stökigt arrangemang som George Theophanous hjälpte till att finslipa inför ESC. På skivan kan man även höra Evridikis röst, men hon var inte med på scenen i Millstreet.

Duon Kyriakos Zymboulakis och Dimos van Beke var knappt torra bakom öronen - båda var ännu tonåringar - men sjöng bra och hade ett fördelaktigt utseende. De gjorde vad de skulle men låten var lite för ospännande för att räcka särskilt långt.

De båda unga sångarna skulle fortsätta inom showbiz och körade bakom Evridiki såväl i Dublin 1994 som på ett par av hennes krogshower. Båda ställde senare upp på egen hand i de cypriotiska finalerna men ingen av dem fick någon riktig fart på solokarriären. Synd på rara ärtor.Zymboulakis & Van Beke / Mi stamatas (Cypern 1993)
19:e plats av 25 bidrag i Millstreet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar