29 januari 2017

Another Summer Night / Malta 2001

Fabrizio Faniello hade varit nära att skrälla redan 1998, då han som blyg men lovande 16-åring kom från ingenstans och kom tvåa i den maltesiska finalen med "More Than Just A Game". Lika lovande var han som fotbollsspelare - han hade redan hunnit tillbringa ett år som juniorproffs i italienska Torino - men till slut hade musiken ändå segrat.

Nu hade han hunnit växa till sig lite och skaffat sig lite rutin och scenvana. Han hade god uppbackning av låtskrivarparet Paul och Georgina Abela (som tidigare representerat Malta 1991, 1992 och 1996) som skrivit honom en glad och somrig liten poplåt i en latino light-stil som var populär just då.

I ett startfält som knappast kan beskrivas som något annat än för bedrövligt svagt trodde mer än en att Malta nu fått in en fullträff som kunde vara med och slåss om segern, men i slutändan gav unge Fabrizio och hans inhyrda danska stödtrupp ett alltför snällt och blekt intryck för att stå ut. Den exotiska drinken förvandlades till mellanmjölk och även om man hamnade bland de tio bästa var slutresultatet en besvikelse.

Bortkastat hade det ändå inte varit att försöka. Det tyska skivbolag som putsat upp låten inför den internationella finalen trodde på Fabrizio och skrev kontrakt. 2004 fick han en hyfsat stor hit i Skandinavien och i Belgien med "I'm In Love (The Whistle Song)" och två år senare var han tillbaka på nytt i Eurovision Song Contest.Fabrizio Faniello / Another Summer Night (Malta 2001)
9:e plats av 23 bidrag i Köpenhamn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar