19 januari 2017

Nei eða já / Island 1992

Om man lyckats en gång försöker man ju gärna på nytt. Stjórnin hade tagit Islands i särklass bästa placering i Zagreb 1990 och nu tänkte teamet försöka sig på en ny toppnotering med sin glada och lättfattliga, typiskt skandinaviska, popschlager.

Kanske tyckte man inte att den nya låten riktigt passade för Sigga och Grétar och istället kallade man in en kvinnlig duettpartner. Sigrún Eva Ármannsdóttir var minst lika pigg och vaken och tillsammans med Sigga framstod de båda som ett ärtigt, färgstarkt och lätt uppdaterat alternativ till Bobbysocks. Grétar fick nöja sig med att agera körsångare, utrustad med en tidstypisk bärbar synthesizer.

Den utökade upplagan av gruppen fick ett nytt och internationellt namn tillfället till ära - Heart 2 Heart - men flera kommentatorer hänvisade till dem som Sigga & Sissa istället.

"Nei eða já" var en populär kandidat i Malmö. En och annan förståsigpåare tippade på stor framgång men i slutändan var låten kanske lite för mycket av ett eko från en tid som redan flytt. En sjundeplats var kanske en liten besvikelse men inget att fnysa åt för ett land med Islands ESC-facit.

Sigga och Sissa skulle komma att dela låt en gång till två år senare, men på ett helt annat sätt.


Heart 2 Heart / Nei eða já (Island 1992)
7:e plats av 23 bidrag i Malmö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar