29 maj 2018

Catherine / Luxemburg 1969

Man skulle kunna tro att Romuald Figuier samlade på små länder, åtminstone då det gällde sångtävlingar. 1964 hade han representerat Monaco vid ESC i Köpenhamn med gott resultat och nu var han tillbaka i samma tävling - men för Luxemburgs räkning.

Året innan hade han dessutom blivit väldigt populär vid den internationella melodifestivalen i Rio, där han representerade Andorra av alla länder. Hans egenhändigt komponerade "Le bruit des vagues" imponerade på såväl publiken som juryn och kom på en femte plats. Skivan sålde dessutom rätt bra i Sydamerika efteråt.

I Madrid gick han ut som nummer två med sin struttiga och melankoliska "Catherine", en sång om en barndomsförälskelse som man gett kex och choklad men inte fått ett jota tillbaka av. Sött men också lite väl slätstruket för att ha en riktig chans och placeringen blev blygsam.

Inte undra på att Romuald vände näsan tillbaka mot Rio där han senare samma år än en gång kom på femte plats - än en gång under Andorras flagg - med "Tous les printemps du monde".Romuald / Catherine (Luxemburg 1969)
11:e plats av 16 bidrag i Madrid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar