16 augusti 2017

What's Happened To Your Love? / Litauen 2004

Det var meningen att publiken skulle ha haft halva makten vid sidan av den litauiska finalens expertjury, men när röstningen slutade med att hela tre låtar delade förstaplatsen kastades tittarna ut i kylan och experterna fick själva välja vinnare. De var ganska oense men fastnade till slut för Linas & Simona.

Linas Adomaitis hade varit medlem i kvartetten L+ som släppt fyra skivor tillsammans. Simona Jakubėnaitė uppmärksammades i den baltiska Idols-liknande talangjakten Fizz Superstar 2002, där hon visserligen inte vann men ändå fick mångas ögon på sig. De båda träffades och förälskade sig och snart uppstod ljuv musik.

Musik, åtminstone. Deras tävlingslåt var ärligt talat rätt platt och förfärlig och ingenting i duons framförande gjorde det minsta för att förbättra intrycket, allra minst de fyra dansande clowner som syntes i bakgrunden av scenframträdandet.

Att Litauen inte kvalade in till finalen var minst sagt ingen skräll, men förvånansvärt nog kom man inte i närheten av den sistaplats som den lätt övertända Piero Esteriore från Schweiz istället fick ståta med.

Resan till Istanbul hade ändå inte varit bortkastad för paret som blev goda vänner med vinnaren Ruslana som de senare spelade in ett par låtar tillsammans med. De var också affischnamn för en landsomfattande kampanj för att stoppa spridningen av Aids i Litauen.

I slutet av 2007 tog kärleken slut. Paret separerade och avslutade även sin gemensamma karriär.Linas & Simona / What's Happened To Your Love? (Litauen 2004)
16:e plats av 22 bidrag (semifinal) i Istanbul

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar