24 augusti 2017

Come Back / Storbritannien 2002

Inte hemskt många trodde att Storbritannien skulle ha någon riktig chans vid finalen i Tallinn. Man hade hållit fast vid sin nationella final som fortfarande sändes på en riktigt tittarovänlig tid och där antalet registrerade telefonröster bara var strax över hundratusen.

Låten som en del fans känt en viss entusiasm över - "Never In A Million Years" med Zee - diskvalificerades före finalen då den visade sig ha givits ut på en samlingsskiva i Ungern ett par år tidigare.

Det de flesta ändå verkar ha varit överens om var att vinnarlåten "Come Back" var en välskriven sak. Kanske inte tillräckligt spännande för att hålla i tävlingen, men ändå objektivt sett en bra låt. 21-åriga Jessica Garlick från Wales - med ett förflutet i Pop Idol - hade dessutom en bra röst och bra utstrålning, men de tre senaste årens fiaskon hade satt sina spår och trots lyckade repetitioner trodde ingen på Jessica och hennes låt.

I röstningen blev det revansch - Storbritannien fick poäng från arton länder och fick i slutändan dela på tredjeplatsen. Från och med 2003 delades inte längre några placeringar i det officiella resultatet och ibland uppges "Come Back" ha fått en fjärdeplats, vilket alltså inte stämmer.

Singeln sålde rätt bra på hemmaplan och låg som bäst på trettondeplats på den brittiska singellistan. Trots det fick aldrig Jessica Garlick någon fart på karriären och försvann ganska snabbt ur rampljuset.

2009 sade hon sig vara redo för att satsa på musiken på nytt - att göra en comeback, om man så vill. Hon släppte singeln "Hard Not To Fall" men det utlovade albumet gavs aldrig ut.Jessica Garlick / Come Back (Storbritannien 2002)
Delad 3:e plats av 24 bidrag i Tallinn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar