24 februari 2021

Blue And Red / Slovenien 2016

Slovenien hade tagit sig till final två år i rad och till och med hört till förhandsfavoriterna i Wien 2015. Det var kanske dags att lugna ned sig lite och ta en lite lägre profil ett tag?

Vinnaren av EMA 2016 var en trevlig och välputsad liten sak men en doft av countrymusik i arrangemanget. "Blue And Red" var ett typiskt välartat bidrag av den sort som låter bra så länge som det pågår utan att sedan lämna några större spår i minnet. Oförargligt och lättglömt.

Sångerskan Manuella Brečko var ändå en rutinerad 27-åring som kunde spela flera instrument och som dessutom var utbildad ljudtekniker. Hon hade sjungit i tv redan som tonåring och var en av kandidaterna som tävlade om att få representera Slovenien vid ESC i Baku 2012.

ManuElla, som hon kallade sig på scenen, hade själv varit med och skrivit tävlingslåten. Den var inte utan framgång på de lokala hitlistorna men hade högst väntat ingen chans vid semifinalen i Stockholm.

Värdstaden verkar ändå ha gjort ett intryck och några månader senare flyttade sångerskan dit för att fortsätta karriären därifrån, nu under det modifierade artistnamnet Manu.

2018 ställde hon upp på nytt i EMA med en betydligt starkare låt men blev utslagen redan i semifinalen.

Manu hade planerat att släppa sitt första album under 2020 men coronaåret visade sig vara en svår tid för artister. Ingen av de två singlar som släpptes fick någon större uppmärksamhet hemma i Slovenien.


ManuElla / Blue And Red (Slovenien 2016)
14:e plats av 18 bidrag (semifinal) i Stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar