6 maj 2017

Tomorrow / Malta 2013

Det är en och annan som blivit riktigt förvånade då de vunnit sin nationella final: en hel del artister har ställt upp mot sin vilja med låtar de inte gillar eller så har de helt enkelt missbedömt sin låts chanser.

Gianluca Bezzina blev mest överraskad eftersom han bara var artist på hobbybasis, men trots det slog han ut en hel rad mer etablerade kollegor med sin glada, soliga och lättillgängliga trall om datasnillet Jeremy som blivit kär för första gången och som nu vill överge det säkra och trygga med sin nya och oförutsägbara vän. Gianlucas riktiga jobb vid sidan av musiken var som nybakt läkare i vit rock.

I Malmö blev malteserna populära och i finalen knep Gianluca en plats bland de tio främsta. Det var första gången på åtta år som önationen slagit sig in där.

Den sjungande doktorn gjorde ett nytt försök i den maltesiska uttagningen 2015 tillsammans med fem av sina sex syskon. Hans uttryck visade sig vara lite för begränsat för att hålla en andra vända och syskonen Bezzina tog sig inte vidare från semifinalen.

Senare samma år talade en nervös Gianluca inför Maltas Nationalistiska parti, där han anklagade politikerna för att glömma bort etik och moral. Sångaren hade förargat sig över de senaste årens alltmer liberala lagstiftning och uppmanade sitt parti att gå tillbaka till moraliska värden "även om det skulle kosta dem röster i valen".Gianluca Bezzina / Tomorrow (Malta 2013)
8:e plats av 26 bidrag (final) i Malmö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar