25 juli 2016

Les illusions de nos 20 ans / Schweiz 1971

Inom de närmsta tio åren skulle de bli ett nationellt fenomen med en imponerande samling hitlåtar på de nationella hitlistorna som internationellt, men det kunde ingen ana då Peter, Sue & Marc valdes internt att representera Schweiz i Dublin. Än så länge var de bara tre lovande ungdomar som gillade att musicera tillsammans.

Peter Reber och Marcel Dietrich var båda födda i Bern och hade rört sig i samma musikerkretsar i flera år. När de träffade Susan Schell - född i New York men flyttade till Bern som åttaåring - uppstod ljuv musik på mer än ett sätt och satsade på en karriär tillsammans.

Varför trion från det kompakt tyskspråkiga Bern bestämde sig för att sjunga på franska är en gåta men låten var snygg och elegant och utrustades med en riktigt skojig förhandsvideo full av snö, skidor och bandage som på ett kul och inte alltför övertydligt sätt underströk textens vädjan om att få vara ung, naiv och oförnuftig så länge tillfälle ges.

I Dublin gav man ett betydligt mer sobert intryck och möjligen framstod trion som duktiga snarare än passionerade. Dessutom hade lotten klämt in dem mellan de tre låtar som juryn placerade högst i slutändan. Sist och slutligen fick man artiga men ganska låga poäng från expertjuryn.

Peter, Sue & Marc lät sig inte nedslås utan fortsatte att jobba tillsammans och testa vingarna flera gånger innan det riktigt stora genombrottet skulle komma fem år senare.Peter, Sue & Marc / Les illusions de nos 20 ans (Schweiz 1971)
12:e plats av 18 bidrag i Dublin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar