13 juli 2016

I Feed You My Love / Norge 2013

Det är inte varje gång som rätt låt vinner, det har man lärt sig genom åren, men ibland känns det mer surt än andra gånger. Som när det ligger en liten potentiell sensation och väntar runt hörnet, men som aldrig blir av då alla andra föredrar något snällt och oförargligt med en liten flöjt i istället.

Den potentiella sensationen var Norge som efter tre svaga resultat i rad lyckats välja fram något spännande och engagerande, helt rätt i tiden och med tillräckligt mycket integritet, svärta och vassa kanter för att väcka en hel del uppmärksamhet även utanför själva tävlingen.

Prästdottern Margaret Berger hade kommit tvåa i norska Idol 2004 och efter den typen av lättviktig debutskiva man förväntar sig av Idoltävlande vek hon in på en mer experimentell linje med mer synthar och mer melankoli. Mitt i karriären klev hon dessutom av tåget ett par år och blev musikproducent på norska radions P3.

Hon lockades med i den norska finalen då hon hörde "I Feed You My Love", skriven av den minst lika experimentella norsk-svenska Karin Park som själv slagit igenom lite före Margaret och nominerats till Spellemannprisen för sin debut.

I Malmö låg det i luften att det skulle bli en nordisk vinnare och jag hoppades in i det sista att det skulle bli Norge med en låt som var häftig, modern och krävande. Som "Euphoria" men ett par steg längre. Det räckte långt men inte riktigt hela vägen.

Låten tog sig ändå in på de lägre regionerna av flera länders singellistor. Allra bäst gick det i Finland, där det blev en tredjeplats. Margaret har fortsatt släppa bra låtar men det tredje album som utlovades i samband med finalen i Malmö har låtit vänta på sig.Margaret Berger / I Feed You My Love (Norge 2013)
4:e plats av 26 bidrag (final) i Malmö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar