3 september 2020

My Lucky Day / Moldavien 2018

Om man vill vara Rysslands Ralph Siegel och Stikkan Anderson på samma gång är det inte alltid självklart vart man ska vända sig. 2018 var rysk tv fullt upptagna med att göra bort sig på politiska grunder och i Vitryssland var det för lätt att presidentkansliet skulle börja lägga sig låtval eller vad som helst.

Filipp Kirkorov (Ryssland 1995) vände blickarna mot Moldavien där det aldrig varit svårt att köpa sig en seger. Dessutom hade han fått ögonen på en glad sjungande trio från 
Rîbnița som hade mer energi än någon hade rätt att förvänta sig.

DoReDoS - Marina, Eugeniu och Sergiu - hade tidigare ställt upp i den moldaviska finalen 2015 och 2016 och representerade Moldavien vid New Wave-festivalen 2017.

New Wave är en av årets största happenings inom rysk showbiz, en rysk Sanremofestival om man så vill. Under många år hölls festivalen i lettiska Jurmala men efter att Lettland börjat neka inresa till stjärnor som uttalat sitt stöd för Rysslands annektering av Krim flyttades hela rasket till Sochi från och med 2015. DoReDoS glittrade och showade och vann hela tävlingen.

Med Kirkorov och hans management i ryggen var den moldaviska finalen mest en formalitet där segern i vanlig ordning var till salu för den med tillräckligt mycket pengar. Man kan fråga sig när någon senast vann helt renhårigt?

I de tidiga versionerna framstod låten som glad om än rätt töntig, men för varje ny version hade det hela putsats rejält. Det riktiga krutet hade ändå sparats till finalen i Lissabon där trion från Transnistrien tillsammans med sina tre dansande dubbelgångare bjöd på ett färgsprakande stycke show - som en brittisk sängkammarfars koncentrerad till tre minuter.

Publiken jublade och även om det bar långt i röstningen var den största överraskningen att det inte bar ännu lite längre för ett av de mest underhållande nummer som skådats i tävlingen. 

DoReDoS har turnerat flitigt sedan Lissabon, tydligt med Ryssland som sin huvudsakliga marknad.

Filipp Kirkorov köpte sig en ny seger i Moldavien 2020, men de pengarna gick rakt ut genom fönstret då hela ESC blev avlyst till följd av coronapandemin.
DoReDoS / My Lucky Day (Moldavien 2018)
10:e plats av 26 bidrag (final) i Lissabon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar