21 mars 2018

Où sont-elles passées / Monaco 1964

Den ungdomliga kulturen hade så långsamt börjat leta sig in i startfältet vid ESC i Köpenhamn 1964. Nederländerna och Storbritannien ställde upp med poppiga låtar och såväl Luxemburg som Monaco ställde upp stjärnögda och välsjungande unga män av den typ som tilltalade såväl ungdomar som deras föräldrar.

Romuald Figuier var född i Bretagne men tidpunkten är lite omtvistad. Ett dokument som verkar vara en födelseattest hävdar att sångaren är född 1938 medan många andra källor menar att han skulle sett dagens ljus först 1941.

I musikbranschen var han färskvara åtminstone. "Oú sent-elles passées?" ("Vart har de tagit vägen?") - en sång om alla flickor som en gång stod där med hjärtat i brand och med blicken full av längtan - var Romualds andra skiva. Juryn gillade vad den hörde och belönade den tillfällige monegasken med en tredjeplats.

Skivan blev en halvdan framgång och orkade inte högre än till plats 49 på den franska topplistan. Romuald kämpade vidare och fortsatte att spela in sånger och skulle återkomma till ESC såväl 1969 som 1974 som artist. Dessutom skulle han lyckas alldeles förträffligt väl i ett par andra sångtävlingar.Romuald / Où sont-elles passées (Monaco 1964)
3:e plats av 16 bidrag i Köpenhamn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar