9 februari 2018

No No Never / Tyskland 2006

Istället för en vanlig nationell final satsade tysk tv på en gala där man uppmärksammade att det gått 50 år sedan den första upplagan i ESC i Lugano. Som extra prydnad på tårtan fick tittarna dessutom utse vilken låt som skulle representera Tyskland i Aten.

Av de tre kandidaterna - det var verkligen ingen överdimensionerad final, det här - var två riktigt tunga namn inom tysk underhållning. Det var en mindre sensation då Thomas Anders (från Modern Talking) och Vicky Leandros (Luxemburg 1967 och 1972) fick stryk av den tredje utmanaren.

Texas Lightning var mest av allt ett hobbyprojekt och hade fått chansen för att komikern Olli Dittrich spelade trummor i bandet.

Tävlingslåten var skriven av sångerskan Jane Comerford - en australiensiska som gjort sig ett namn som studiosångerske i Tyskland. Före Texas Lightning hade hon körat på en mängd skivor med kända artister och spelat in en skiva med egna låtar.

”No No Never” var glad och oväntad och tog Tyskland med storm. Snart nog efter den tydka finalen rusade låten upp på den tyska singellistans förstaplats - en oerhörd prestation och därmed var Texas Lightning det kommersiellt mest framgångsrika bidraget sedan Nicole 1982.

I Aten visade det sig att tysk country och kaktusar i plast inte var vad Europa längtade efter och resultatet blev en stor besvikelse. Trots det etablerade sig Jane rejält hos den tyska publiken och blev ett riktigt känt ansikte. Sedan 2012 turnerar hon som soloartist med eget band även om Texas Lightning fortfarande spelar tillsammans när lusten faller på.Texas Lightning / No No Never (Tyskland 2006)
14:e plats av 24 bidrag (final) i Aten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar