25 februari 2018

Wars For Nothing / Ungern 2015

Ungern hade fått ordentlig snurr på sin nationella final och fått riktigt bra resultat 2013 och 2014. Man hade varit nära att förbättra sitt eget personliga rekord och nu var frågan om man kanske hade en vinnare väntande runt hörnet.

Åtminstone hade den vinnande artisten uppmärksammats rejält internationellt. Boggie (Boglárka Csemer) hade släppt en singel på franska - "Nouveau parfum" - med en riktigt lyckad video där sångerskan blir retuscherad i realtid. Till slut går hon knappt att känna igen jämfört med hur hon såg ut från början.

Det fanns en ungersk originalversion som var betydligt mindre bitsk i tonen, men den franska blev en stor hit även på hemmaplan och låg länge på topplistornas förstaplats.

Dessvärre var "Wars For Nothing" - som Boggie varit med och skrivit själv - inte alls lika stark som föregångaren. Det var en av allt att döma uppriktig liten sång som började helt a cappella innan den växte till en fredsälskande hymn av en sort som redan börjat kännas lite dammig.

Till all lycka var inte Boggie någon blek dussinartist. Hon visade sig ha både närvaro och tyngd och lyckades skaka tillräckligt mycket liv i sin låt för att ta sig till final i ett osannolikt balladtungt startfält.

Någon ny topplacering var det däremot inte tal om. Det finns gränser för hur mycket en bra artist kan tillföra till en svag låt. Boggie gav ut sitt andra album i samband med ESC och 2017 släppte hon sin tredje skiva.Boggie / Wars For Nothing (Ungern 2015)
20:e plats av 27 bidrag (final) i Wien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar