6 oktober 2023

The Real Me / Irland 1989

Endast 22 år gammal hade Kevin Connolly från Sligo lämnat Irland och flyttat till Västtyskland för att försöka sig på en musikkarriär. Efter ett år hamnade han i Västberlin där han lärde sig flytande tyska och studerade musikteori.

Vid sidan av studierna tog han olika kurser i studioproduktion och lärde sig att arbeta i studio. Han startade bandet The Missing Passengers och fick skivkontrakt på storbolaget Ariola där han 1985 gav ut en LP och några singlar under sitt smeknamn Kiev Connolly.

"Did She Tell You" verkar ha fått en del promotion och Kiev gjorde ett par tv-framträdanden med den. Kanske var den lite väl kalkerad på andra hits - bitvis påminner versen rätt mycket om "Susanna" med The Art Company - för att slå an på listorna och det blev bara en platta på Ariola.

Några år senare var Kiev tillbaka hemma på Irland och ställde upp i den nationella uttagningen till ESC med den egenhändigt skrivna "The Real Me". Återigen hade han sällskap av The Missing Passengers men det verkar som om Kiev bara återanvänt sitt gamla gruppnamn då han sökte nya kompmusiker. 

Mest framträdande i det nya gänget var Mary Mulcahy som gav vokalt stöd och som fick en puss på munnen från Kiev då de sjungit klart i Lausanne.

Låten var ovanligt poppig för att vara ett irländskt bidrag men SVT:s kommentator Jacob Dahlin var inte imponerad: "Kanske brände den irländska televisionen sin ekonomi [då de stod värd] förra året och tog det säkra före det osäkra? Kanske är det av barmhärtighet mot den miljard som nu sitter bänkad framför tv:n? För här kommer låten då en hel värld går ut och sätter på kaffe."

De flesta jurygrupperna gick på Jacob Dahlins linje och den slutliga placeringen var med viss marginal den sämsta Irland någonsin fått i ESC. Nu upplöstes The Missing Passengers för gott.

Kiev Connolly gav ut en singel till i eget namn men har sedan dess drivit inspelningsstudio på Irland. Han är också ena halvan av duon The UpSideDown Band som specialiserat sig på att underhålla vid bröllop.


Kiev Connolly & The Missing Passengers / The Real Me
18:e plats av 22 bidrag i Lausanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar