21 oktober 2018

Hold On To Our Love / Storbritannien 2004

Ingen hade någonsin trott att Europas riktiga tungviktare inom pop och underhållning skulle kunna floppa lika hårt som i Riga 2003. Där stod man med noll poäng och allra sista plats och britterna - som i så många år hävdat i sten att se inte alls längre brydde sig om den här tävlingen - var skakade i grunden.

Vad kunde man göra för att visa att man faktiskt tog sitt tävlande på allvar och att man förtjänade de poäng man varit så vana vid att få förr om åren? Först och främst skrotade man sin gamla nationella final och satsade på något nytt och häftigt.

Egentligen var inte förändringen så förfärligt stor. Här fanns fler artister som verkade ha stöd i någon form av skivbolag eller management och så hade man döpt programmet till ”Making Your Mind Up” efter Bucks Fizz vinnarlåt från 1981.

Vann gjorde James Richard Mullett - en 28-åring från Wales med många år i branschen bakom sig. Han hade redan spelat rock och varit medlem av ett lokalt pojkband då han 2003 ställde upp i Fame Academy och tog sig artistnamnet James Fox.

”Hold On To Our Love” var en snäppet mer sofistikerad låt än de flesta Storbritannien skickat och lät som en potentiell hit. Dessvärre hade bidraget utrustats med en riktigt töntig koreografi där fyra körsångare mest framstod som en parodi på ESC-bidrag. Hur hade man tänkt? Drev britterna med oss igen? Alla försök att framstå som seriösa föll pladask och det blev ännu en riktigt blek placering.

James Fox hade ändå inte slösat bort sin tid. Någon verkar ha fått ögonen på honom och senare samma år fick han en stor roll i en kritikerrosad produktion av Jesus Christ Superstar. Han har spelat flera stora musikalroller, inte minst har han synts som Paul McCartney i Beatles-uppsättningen Let It Be. Han har även arbetat som fältartist i flera omgångar.James Fox / Hold On To Our Love (Storbritannien 2004)
16:e plats av 24 (final) i Istanbul

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar