26 augusti 2020

Love Is Blind / Litauen 2012

"Siri, vad är en övertydlig gimmick?"

Efter en del funderande är det inte omöjligt att Siri skulle besvara frågan genom att visa upp Litauens bidrag till Eurovision Song Contest 2012.

Rickard Engfors, som skapat ett stort antal nummer för Sveriges melodifestival genom åren, har en gång sagt att man aldrig får bli övertydlig i det man säger och gör. "Sjunger man om en apelsin ska man inte stå på scenen och visa upp en apelsin!" Något måste lämnas till tittarens fantasi.

Litauens Donny Montell verkade ha en helt annan uppfattning och när han äntrade scenen i Baku för att sjunga om hur kärleken är blind illustrerade han det käckt genom att bära ögonbindel. Den kastades snart av för att ge plats åt lite schyssta moves och rätt valpig dans.

Donny - som egentligen hette Donatas Montvydas - var hemma från Vilnius och hade ärvt musikaliteten av sin trumspelande far och rörligheten av sin mor som var elitgymnast. Själv hade han sjungit sedan späd ålder och vann den litauiska finalen på fjärde försöket.

"Love Is Blind" var en struttig men ofokuserad discodänga, signerad tyske Brandon Stone som egentligen skulle representerat Ukraina 2010 innan inrikespolitiken lade käppar i hjulet. 

Även om låten hade sina brister och Donny var aningens överspelt så satte man tydligen en lämplig punkt för startfältet och belönades med en tredjeplats. I finalen blev resultatet med all rätt mer blygsamt och hemma i Litauen blev låten ingen större framgång.

Donny hade ändå samlat på sig en försvarlig mängd erfarenhet och skulle snart nog vara tillbaka i tävlingen på nytt.Donny Montell / Love Is Blind (Litauen 2012)
14:e plats av 26 bidrag (final) i Baku

2 kommentarer:

  1. intressant inlägg! jag tycker du är ambitiös med inläggen om alla bidrag du skriver om och det är kul att lära sig något mer om dem! :) fortsätt gärna med det du gör!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så glad jag blir! Stort tack, hoppas du ska gilla kommande inlägg också.

      Radera